Sokunk álmaiban megjelenő idilli kép, amint kedvünk szerint járjuk a nagyvilágot és még pénzt is keresünk vele.

motiváció

Álom, édes álom...

A valóság azért ennél jóval árnyaltabb és közel sem olyan egyszerű, mint a fejünkben élő képi világban. A legtöbbször ugyanis, nem az utazásért kapunk pénzt, hanem a távmunkában is végezhető állásunk opcióján tehetjük meg, hogy körbe utazzuk a világot, miközben pénzt is keresünk. Az ezt az életformát választó embertársainkat nevezzük egyébként, "digitális nomádoknak" és ők azok a "hivatásos" utazók, akikre kismillióan irigykedünk, anélkül, hogy tisztában lennénk vele egyáltalán, mivel is jár mindez. 

Először is, rendelkeznünk kell egy olyan állással, ami nem igényel 8 órás irodában tartózkodást, és nem jár mindennapos munkába járási kötelezettséggel. Mik lehetnek ezek?

- IT szektor, fejlesztők, programozók, social media managerek, illetve bármilyen munkakör, ami nem igényli a személyes jelenlétet. Ezenkívül persze, ha tele a t@künk mindennel, van némi megtakarított pénzünk, beszélünk nyelveket, akkor úgyis nyakunkba vehetjük az egész világot, hogy adott országban dolgozgatunk majd kicsit,  mielőtt továbbállnánk onnan. Taníthatunk nyelveket, lehetünk animátorok, a lehetőségek tárháza végtelen. 

Ha tehát, adott a munkánk, ami semmiképp sem helyhez kötött vagy időszakosan bármely országban végezhető és ráadásul még nyelveket is beszélünk, akkor végre kielégíthetjük az utazás iránti vágyainkat és bejárhatjuk a világot, miközben meg is kerestük a rá valót.

Egy kis inspiráció gyanánt pedig, készítettem nektek egy listát is, a hazai utazók táborának jeles képviselőiről (a teljesség igénye nélkül). Íme:   

Travellina  

Civilben közgazdász, egyébként szenvedélyes utazó, aki mindezidáig már 124 országban járt és 23 éve ír az élményeiről. Mára ez vált a fő foglalkozásává. Merthogy az egyre növekvő bloglátogatottság, szinte kézenfogva jár a céges megkeresésekkel, s, ha az ember igazán jól csinálja, akkor, ahogy Éva példája is jól mutatja, utazással is lehet pénzt keresni. Csak nyilván nem úgy, ahogy azt az egyszeri elképzeli - mindezt természetesen már csak én tettem hozzá a sztorihoz, mert képtelen vagyok elvonatkoztatni magamtól - üdv. a szerk. 

Világutazók címmel, már könyve is megjelent, Facebook oldalát 23 ezernél is több ember követi, emellett parterei között tarthatja számon, például a National Geographicot is.

Travellina oldalát, ide kattintva érheted el.

Backpacker 

Vígh Bori, a backpacker.hu alapítója, 8 év szoftvercégnél töltött idő után, 2013-ban gondolta úgy, hogy hivatalosan is utazó szeretne lenni, majd a 30. születésnapját már Thaiföldön is ünnepelte. Weboldala mellett, ahol rengeteg kalandjáról, hasznos tanácsairól is olvashatunk, a Hogyan menjünk világgá? című könyvével is segíteni szeretne mindazoknak, akikben már megérett a gondolat és lépni szeretnének. Borival egyébként, hamarosan interjút is készíthetek, amiben mesél majd többek között, a miértekről, nehézségekről és jövőbeni terveiről is.

Backpacker Bori oldalát, ide kattintva érheted el. 

A sárga ruhás lány 

Rita, a sárga ruhás lány 2014-ben ment világgá, a legtöbb időt Indonéziában töltötte. Arra a kérdésre, hogy mit tanácsolna azoknak, akik követnék példáját, azt felelte, hogy ne halogassanak mindig, induljanak el, ha arra vágynak, mert csak az első lépés lesz nehéz. Egyébként, nem gondolja úgy, hogy minden ember számára megfelelő lenne az utazós életforma, de, aki úgy érzi, neki tényleg ez minden vágya, az induljon bátran. Ő is csak azt tudja kérdezni utólag már magától, miért nem ment korábban? - olvashatjuk, egy internetes portálnak (24.hu) adott interjújában.

A sárga ruhás lány oldalát, ide kattintva érheted el. 

Couch Surfing in Hungary

Magyarul "kanapé szörf" , vagyis a világ minden tájáról fogad utazókat a blogger hölgy és ő maga is a couchsurfing.org oldalt használja saját utazásai során szálláskeresésre. Amellett, hogy így ingyen szálláshoz juthatunk, jófej emberekkel is megismerkedhetünk, hallhatunk olyan történeteket, amiket egyébként nem biztos és hasznos utazási tippekkel is bővíthetjük a repertoárunkat. Az oldalon egyébként Surfer és Host oldalról egyaránt olvashatunk.

Az blogot ide kattintva érheted el. 

Szóval láthatjuk, az álmok tényleg sohasem lehetnek elég nagyok és az is elképzelhető, hogy a lehetetlen tényleg csak a fejünkben létezik. A továbbiakban egyébként, még több hasonló cikkel érkezem, ha 

tetszett, oszd meg másokkal is. 

És, hogy ne maradj le semmiről,

kövesd a Hardworklifestyle Blog Facebook oldalát is. 

Hardworklifestyle 

Élj jól - Dolgozz keményen - Élvezd a sikert!