A lista természetesen teljességgel szubjektív, ennek fényében kéretik olvasni. Nem vagyunk egyformák no, nem érdeklődhetünk ugyanazon dolgok iránt. Részemről például, ki nem állhatom az énekelgetős filmeket, erre láss csodát, kettőbe is beleszerettem mostanság. Mondom is, hogy melyikekbe:

motiváció

1. Csillag születik

Nagyon rossz kommenteket olvastam róla, mikor még csak gondolkoztunk rajta, megnézzük-e. Bradley Coopert imádom, ahogy Lady Gagát is a Million Reasons c. száma miatt, de kicsit elbizonytalanítottak a hozzászólók, akik olyanokat írtak, mint, hogy unalmas, rossz alakítások, vontatott történet, stb. Nos, miután megnéztük a filmet, azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem volt igazuk. És gondolom, a nyolc Oscar jelölés sem teljesen a véletlen műve volt. 

A történetben, ahogy a fentebbi eszmefuttatásomból kikövetkeztethető volt, Lady Gaga és Bradley Cooper játsza a főszerepet. És kövezzenek meg, de nekem például fogalmam sem volt róla, hogy utóbbi ennyire jól énekel. A film ugyanis, lényegében Alley (Gaga) sztárrá válását dolgozza fel, melyben segítségére Jackson Maine (Bradley) lesz, akivel egy alkoholgőzös éjszakán, egy travi bárban ismerkednek meg.

Miközben elmerülünk az ismertté válás rögös útját bemutató történetben, egy másik szál is kibontakozni látszik. A híres zenész, Jackson Maine ugyanis, alkoholista. Mindez okoz is némi rossz érzetet a nézőben és a végkifejlet sem épp happy and, de összességében a film rendkívül ember közeli, mindvégig érdekes tud maradni és, ha hajlamos rá az ember, akkor sok tanulságot is levonhat magának a végén. 

Azért került fel az inspirációs listára, mert a film is bizonyítja, hogy, ha vannak álmaid és teszel értük, no meg van egy kis szerencséd is, akkor könnyen megeshet, hogy a végén valóra is válnak majd. A filmben szereplő dal (számomra) azóta is a legjobbak egyike - Nem is csoda, hogy azóta is azt találgatják, vajon szerelmesek -e egymásba... :

2. Bohém Rapszódia

Tekintve, hogy 90-ben láttam meg a napvilágot, nem csoda, hogy kimaradt az életemből Freddie Mercury és a Queen. De, mentségemre szóljon, épp emiatt akartam annyira megnézni ezt a filmet, ami történetesen a zenekar és frontembere történetét dolgozza fel. Ugye nem is kérdés már, hogy mit keres az inspirációs listán? 

Freddiet nem érdekelték a sztereotípiák, sem a határok, sem mások véleménye. Kedvenc mondatom a filmből:

Én döntöm el, hogy ki vagyok

Szó esik még a frontember származásáról, szexuális beállítottságáról - ami mondjuk véleményem szerint, egyáltalán nem releváns kérdés egy ekkora előadónál, na, de mindegy. Ki vagyok én, nem igaz? Remek zenék és a film talán legjobb pontja, az ominózus teltházas jótékonysági koncert, amit levadásztam a videómegosztóról eredetiben is: 

3. A mindenség elmélete

Ez már nem az éneklésről szól ugyan, de Stephen Hawkingnál kevés inspirálóbb ember élt a földön. A film az ő életét dolgozza fel. Az ifjú Hawking, az univerzum titkait kutatja, miközben beleszeret egy csinos bölcsész lányba, akit később feleségül is vesz. A történet eddig kész valóra vált álmok kaliber. Ám egy kevésbé szép napon, az addig teljesen egészségesnek gondolt fiatal fiú szembesül a szörnyű diagnózissal: motoros neuronbetegség támadta meg, amibe az orvosok szerint, 2 éven belül bele is fog halni. Hawking alaposan rácáfolt orvosaira. Miközben teste folyamatosan lázadt ellene, elméje szárnyalt. Majd végül tavaly márciusban, 76 éves korában hunyt el. 

4. Életrevalók

A film, ami egyetlen ilyen listáról sem hiányozhat. Az ejtőernyős balesete után lebénult gazdag arisztokrata és a gettóból érkezett fekete fiú elsőre furcsának tűnő barátságát feldolgozó történet egyszerre humoros, keserédesen derűs, néha szomorkás, de soha fel nem adós, mely egyébként megtörtént események alapján készült. Felesleges beszélni róla, látni kell: 

5. A bakancslista

Azon dolgok összessége, melyeket meg akar tenni az ember, mielőtt feldobná a bakancsot. A film által egyszerre úgy érezheti az ember, rosszul hiszi, ha azt gondolja, van még ideje.

Két egymástól teljesen különböző ember kórházban kötött különös barátságát kísérhetjük figyelemmel, miközben a Jack Nicholson és Morgan Freeman által alakított karaktereink arra kényszerülnek, hogy megírják saját "mit nem tettem még meg" listájukat. S mivel az egyikük jókora vagyont halmozott fel életében, már semmi nem tarthatja vissza őket attól, hogy kipipálhassák saját bakancslistájukon szereplő dolgaikat

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is. 

És, ha nem akarsz lemaradni semmiről, kövesd a Hardworklifestyle Facebook oldalát. 

Kapcsolatfelvétel még a: bagoly9031@gmail.com címen lehetséges - Írj bátran!

Hardworklifestyle 

Élj jól - Dolgozz keményen - Élvezd a sikert!