Mint ahogy azt az előző bejegyzésben már említettem, nem a pozitív gondolkodás, mint olyan, mivoltával van gond és nem tisztem megkérdőjelezni annak létjogosultságát sem, ám azzal talán nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy engem bizony frankón kiver a víz a közösségi oldalakon több százezres megosztásokkal operáló egy-két tőmondatos marhaságoktól, amik olyan megállapításokat tesznek nagy bölcsen, mint például: 

 

  • A felhők felett mindig kék az ég

Ja, köszike. Igazán boldog vagyok tőle, hogy rongyosra áztam, de a boeing odafent legalább szárazon maradt. Az egész nem jelent egyszerűen semmit sem. Mert azon, hogy nyomorult helyzetemben épp rútul szenvedve sajnálom magamat, egyáltalán nem segít az, hogy egy mondattal elintéznek és még bűntudatot is ébresztenek bennem azzal, hogy a nyüves napsütésre kellene koncentrálnom, miközben felettem esik az eső. Megint. 

  • Az élet szép! Nagyon szép! 

Nem nevesíteném, hogy kinél olvastam eme magvas gondolatot egy gagyi képre szerkesztve, de azt bizton állíthatom, hogy több, mint 1000 megosztás volt a gyöngyszem alatt. És, hogy ez miért aggályos? Mert az élet nem mindig szép. Van, hogy egyáltalán nem fer és rengeteg olyan dologgal kell szembesülnie az embernek, amit egyáltalán nem érdemelt meg. Van olyan is, hogy néha tényleg nagyon szép  a lét, de azt meg olyankor magunktól is képesek vagyunk észrevenni...

  • A jó emberekkel jó dolgok történnek 

Hát hogy a viharba ne. Mert az életnek nevezett játék pont az igazságosságáról híres. Persze. Az egész nem kicsit áldozathibáztatás szagú. A jó emberekkel néha nagyon rossz dolgok történnek és maximum a jóIsten' (vagy még ő sem biztosan) tudja, hogy pontosan mi és miért történt.

Ideje lenne leszállni már végre a csillámporos eccarvúról.

  • Csak képzeld el és megkapod! 

Ha puszta képzelgéssel válnának valóra az álmok, akkor azt hiszem, nem lenne kismilliónyi boldogtalan ember a földön. Átkozottul fontos, hogy mit gondolunk magunkról, a világról, hogyan állunk az élethez, fontos, hogy legyenek álmaink. De ami még ennél is ezerszer fontosabb az az, hogy ne várjuk a sült galambot. Na, erre nem tér ki egyetlen önjelölt motivációs guru sem és azt a téves kényszerképzetet ültetik el a legtöbben az emberek fejében(tisztelet a kivételnek), hogy otthoni fenékvakargatással is szép eredményeket lehet elérni. 

Nem lehet. 

  • Engedd el! 

A legnagyobb zagyvaság mind közül. Semmit sem tudunk elengedi, csak azt, amivel már megdolgoztunk. A "Ne törődj a gondokkal, mosolyogj a világra!" semmi máshoz nem vezet, mint jó kis elfojtásokhoz, azok meg hosszantartó terápiához. 

Ha szeretnénk elkerülni a fentebb említetteket, akkor azt tudatosítsuk inkább magunkban, hogy nem a motivációs maszlagok, hanem a megfelelő önismeret a siker kulcsa. Minden más csak ócska hablatyolás.  

A következő részből kiderül, hogy a semmitmondó pozitív mantrák ismételgetése helyett, mi az, ami igazán segítségünkre lehet, ha jobb életminőséget szeretnénk elérni. Tartsatok velem! 

Ha tetszett  a bejegyzés, oszd meg másokkal is. 

Továbbiakért kövesd a Blog Facebook oldalát. 

Hardworklifestyle 

Élj jól - Dolgozz keményen - Élvezd a sikert!