Nem mellesleg, a szexuális életed is jobbá teheted vele.

Nem - nem. Nem valami csodaszerről lesz szó, még csak nem is méregdrága terápiákról, sokkal inkább egy kézzelfogható, bárki által kipróbálható módszerről, ami garantáltan javíthat az életminőségünkön és mint mondottam volt, az intimitás terén is sokat segíthet. És, hogy mit kell tenned érte? 

Lényegében semmit. A semmit pedig tessék szó szerint érteni. 

önfejlesztés pszichológia

Na jó, egy valamit mégis. Meg kell ismerkedned a mindfulness fogalmával.  - Ha akadémiai értekezéseket remélsz, ne is olvass tovább, ha viszont kíváncsi lennél a dolog egyszerűsített megfogalmazására, akkor bátran olvass tovább. Zárójel bezár. - 

Szóval, a mindfulness lényegében annyit tesz, lassulj le és maradj a jelenben. És bár baromi egyszerűen hangzik, ha jól belegondolunk, manapság már nem is olyan könnyű ezt megtenni. Folyton csinálunk valamit, rádió, televízió, közösségi oldalak, számítógép, stb. Folyamatos zajban élünk, s bár azt hisszük, jelen vagyunk, jelenlétünk csak látszólagos.

Ja igen és, hogy mindez hogyan kapcsolódik a szexhez? - Megmagyarázom. 

Újabb és újabb kutatások jutnak arra az eredményre, hogy egyre gyarapodnak az olyan kapcsolatok, ahol ritkán vagy egyáltalán nincs jelen az intimitás. A párkapcsolati gondok, kibeszéletlen sérelmek, a túl sok stressz, munkahelyi, anyagi problémák mellett, egyre inkább úgy tűnik, hogy komolyabb odafigyelést igényelne, az intim pillanatok tudatos megteremtése és megélése is. És ebben lehet segítségünkre a mindfulness.

Tehát Tv kikapcs, telefon letesz és irány az ágy - szívesen, a szerk. 

A viccet félretéve egyébként, a mindfulness nem csak az intim pillanatokat teheti jobbá, hanem minden bizonnyal az életminőségünkön is sokat javíthat.- Nyilván, ha megtanuljuk  jól alkalmazni.

 S bár maga a fogalom meghatározása sem teljesen egyértelmű még tudományos körökben,  a "maradj a jelenben" alapirányt felelőtlenség lenne károsnak titulálni. Merthogy a mindfulness egyfajta szemléletmód, amelyet az életünk minden területére alkalmazhatunk. 

Ha csak belegondolunk mondjuk abba, hogy hányszor kalandozik el a figyelmünk egy értekezleten vagy hányszor csekkoljuk a telefonunkat egy adott munkafolyamat során. De például a tengerparton heverészve is könnyedén elkalandozhat az elménk, minek hatására már nem is a jelen pillanatát élvezzük. 

De így vagyunk például a düh, szorongás érzéseivel is. Nem akarjuk érezni őket, ezért inkább megpróbáljuk elkerülni. Ami a legtöbb esetben rendkívül káros, hiszen feloldatlan konfliktusok, megoldatlan problémák tűnnek el a szőnyeg alatt. Amikről tudjuk, hogy előbb- utóbb újra felbukkannak majd, ha nem is épp abban a formában, amiben oda rejtettük őket, de mindenképp elő fognak kerülni. 

Mindezek ellentéte, a mindfulness, mikor elménket a jelenbe "kényszerítjük" és tudatosan megéljük a pillanatot. Előnyei régóta ismertek már, a tudatos jelenlét gyakorlatát elsősorban a buddhizmusban alkalmazták, de a 70-es évek elejétől már a modern orvostudomány is foglalkozni kezdett a jelenséggel.

Manapság pedig a Google vagy az Apple is tartott a témában tréningeket és olyan hírességek is lelkes gyakorlói a tudatos jelenlétnek, mint Oprah vagy Meg Ryan. 

Szóval nincs más hátra, mint előre - Maradj jelen és éld át a pillanatot! 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is

és, hogy ne maradj le semmiről, 

Kövesd a Blog Facebook oldalát. 

Hardworklifestyle 

Élj jól - Dolgozz keményen - Élvezd a sikert!