Avagy, a kecsegtető ígéretek és minden, ami mögöttük van.

onlinestílus online munka

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, vegyük a fáradtságot és elemezzük kicsit, a címben szereplő mondatot. Amin hamar megakadhat a szemünk, az a kevés munka - nagy bevétel- otthonról együttállássa. Már látjuk is magunk előtt, ahogy papucskában, köntösben kávézgatunk a teraszon - délben. Hát igen, még ma is sokan elhiszik, hogy a siker a szerencsén és nem a befektetett energián múlik. Sajnálatos módon, soha nem sikerül rájönniük, hogy óriásit tévednek.

A másik dolog, amire érdemes figyelni, bármilyen kecsegtető ajánlatnál, az az "akár" szócska. Mert, ha én azt ígérem neked, hogy "akár" havi több százezret is kereshetsz, de valójában csak pár tíz ezret (vagy annyi sem) kaptál kézhez, akkor nem kérheted rajtam számon a sikertelenséged. Én ugyanis, nem azt helyeztem kilátásba neked, hogy fixen, tutira holtbiztosan százezreket fogsz keresni, csak meglengettem az orrod előtt pár papírfecnit és azt mondtam, hogy akár ennyit is kereshetsz majd barátom, ám azt nem mondtam meg, hogy hogyan.  Érzed a különbséget? Ha igen a válaszod, akkor folytathatjuk a témát. 

Leggyakrabban az online munkák világában találkozhatunk ilyen remekbeszabott ajánlatokkal. Amik nagyon hangzatosak ugyan, de legtöbbször egyáltalán nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. De milyen online munkákat is kínálnak számunkra az ajánlattevő cégek (esetenként magánszemélyek) ? 

Nézzük először az átverés részeket.

Holtbiztos, hogy mindannyian belefutottunk már,  különböző otthoni munka címszó alatt futó, ordenáré lehúzásokba. Ilyenek például a borítékolás, gyöngyfűzés meg hasonló baromságok - elnézést, de jobb szót nem találtam. 

Könnyen rájöhetünk a turpisságra, ha ügyelünk egy - két dologra. Például: 

  • nincs olyan, hogy nekünk kell fizetnünk azért, hogy dolgozhassunk 

  • emelt díjas telefonszám - még mindig működik a több, mint 600 Ft-os percdíjalapú otthoni munkát hirdető átverés

  • nincs a cégnek weboldala

  • különböző kezdőcsomagokat kell vásárolnunk

  • Vagy pl. Humor Heroldnak hívják a cégvezetőt.

Ha odafigyelünk  ezekre az apróságokra, akkor több- kevesebb sikerrel kikerülhetjük a lehúzásokat. Jogosan merül fel a kérdés viszont, hogy akkor egyáltalán mik a lehetőségeink, ha mégiscsak otthonról kívánunk szerezni egy kis pénzt, hóvégi kiegészítés gyanánt?

Nos, mondhatnám, hogy a helyzet ezen a téren, egész egyszerűen siralmas. Ha segítségül hívjuk  Google barátunkat és ott beírjuk az otthoni munka kulcsszót, akkor kismillió találat közül, nem akarok nagyot mondani, de a 90 százaléka, a fentebb említett átverés lesz. És akkor maradtak még, a különböző katalógus munkák, különféle termékek eladása után kapott jutalékos rendszerek, direkt marketing cégeknek való bedolgozás és hasonló finomságok.  

Ha nem rendelkezünk semmilyen szakképzettséggel, nem értünk az informatikához, nem akarunk túl sok időt feccölni az online melódiákba és angolul sem beszélünk, akkor is létezik még egy alternatív megoldás, amivel némi pénzhez juthatunk. Ám fontos, hogy itt is ügyeljünk az "akár" szócskára. Merthogy, akár kereshetnénk is vele sok- sok pénzecskét, csak épp nem fogunk. Ja és, hogy miről beszélek? 

Online Kérdőívek kitöltése pénzért 

Mondom is gyorsan azokat, amiket igazolni tudok, valóban fizetnek. Hogy mennyit, az a kitöltött kérdőívek mennyiségétől és milyenségétől függ( töltöttem már 500, meg 75 forintosat is). Ami jó hír viszont, hogy, ha összegyűlt a megfelelő mennyiségű pénz, ami a beváltáshoz szükséges, akkor ténylegesen ki is fizették azt. 

Global Test Market (https://www.globaltestmarket.com)

Nekem eddig ez vált be a legjobban. A neve megtévesztő ugyan, de magyar nyelven tölthetünk ki rajta kérdőíveket. Egyszerű, könnyen kezelhető és viszonylag sűrűn küld értékesebb kérdőíveket. Amire viszont figyelni kell, hogy, ha nem utalványra akarjuk váltani a pontjainkat, akkor szükségünk lesz egy Paypal fiókra. 5-10 munkanapon belül viszont, garantáltan megérkezik az összeg. 

Populáció (https://www.populacio.hu)

Kezdetben minden hónapban utalták az összeget, most már negyedéves kifizetésre váltottak, viszont garantáltan utalnak, saját bankszámlára, tehát a Paypallal sem kell bajlódnunk. 

Adunk a véleményére /Marketagent/Mobrog

Nos, ezekkel az oldalakkal egy gondom volt eddig, mégpedig az, hogy ritkán küldenek kérdőíveket és a legtöbbször azon sem felelek meg - mosolyjel- a szerk. Tudni kell ugyanis, hogy a kérdőíves oldalaknál minden esetben ki kell töltenünk egy előzetes felmérést, amiben olyan kérdésekre kell válaszolnunk, amiből kiderül a nemünk, életkorunk, lakhelyünk, anyagi hátterünk, szokásaink, meg még egy csomó minden. És ezekhez az adatokhoz párosítanak nekünk kérdőíveket. 

Tehát attól, hogy kaptunk egyet, még nem biztos, hogy ki is fogjuk tudni tölteni. A másik, ami holtbiztos, hogy nem ezekből fogunk meggazdagodni. Viszont, néhány ezer forintot valóban lehet keresni velük, az átlaghoz képest, jóval kevesebb munkával.

Ez természetesen még nem a lehetőségek teljes tárháza, de ez a blogbejegyzés már így is regény méretű, tehát nem folytatnám tovább a sort. Viszont, ha vesszük a fáradtságot és a keresőbe begépeljük az online kérdőívek pénzért kulcsszavakat, találhatunk még jónéhány ezzel foglalkozó céget. 

Ha jól beszélünk angolul, máris bővül a látószög, kérdőíves és egyéb fronton is. Számos online projektben részt vehetünk, ha rendelkezünk például valamilyen szaktudással is (pl. freelancer). És mindemellett persze, még ott van a weboldal készítés, a blogolás, vlogolás, youtuberkedés is. Ezesetben ajánlom figyelmedbe a "Hogyan gazdagodj meg a blogodból?" cikksorozatomat.

A lehetőségek tárháza majdhogynem végtelen. Némi kreativitással, kitartással, sok- sok befektetett energiával és az irreális elvárások elengedésével, eljuthatunk egy olyan szintre, ahol a betevő falatra valót, valóban otthonról keressük meg.  - De csak akkor, ha nem hisszük el, hogy kevés munkával, tudás nélkül, otthonról is sok 100 ezret fogunkkeresni. 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is. 

és, hogy ne maradj le a következő cikkről, kövesd a Hardworklifestyle Blog Facebook oldalát. 

Hardworklifestyle

Élj jól - Dolgozz keményen - Élvezd a sikert!