Se szeri, se száma az ilyen és ehhez hasonló "álláshirdetéseknek". Egyetlen közös tulajdonságuk, hogy valamely oknál fogva mind titkosítva vannak, hiszen folyton arra kér minket a hirdető, hogy, ha kíváncsiak vagyunk a részletekre, érdeklődjünk privát üzenetben. Na, de mire fel ez a nagy titkolózás? 

onlinestílus

Legtöbb esetben, ezek egytől - egyig 

Katalógus munkák 

Hogy csak kettőt említsek, Oriflame és Avon pl. Talán már mind jól ismerjük őket. Katalógusokból, terméket kell rendelnünk, ami után a tanácsadónk nyilvánvalóan valamifelé jutalékot vagy kedvezményt kap. És, ha mi is csatlakozunk az értékesítő csapathoz, akkor zargathatjuk kedves és kedvetlen ismerőseinket annak reményében, hogy hajlandóak lesznek rendelni tőlünk valamit. 

Batterware és társai

Szintén zenész, merthogy szimpla értékesítésről beszélünk. Ha csatlakozunk a képviselőik népes táborába, akkor 23 százalékkal olcsóbban rendelhetünk a katalógusból. Illetve ismerősök hatékony becserkészése esetén, további néhány százalékkal gazdagodhatunk. 

És, ami a leginkább megütheti az emberek fülét ilyen esetekben, az az, hogy akár! igazgató is lehet belőlük. Hogyan is? Természetesen hálózatépítéssel. Ön dönti el, milyen ütemben akar fejlődni. Hogy is szokták ezt mondani? 

  • Nincs belépési díj 
  • Nincs kezdő csomag 
  • Ön dönti el, milyen tempóban dolgozik és mennyi időt szán a munkára 
  • Díjazás: a befektetett munka arányában, akár több 100 ezer Forint is lehet havonta. Határ a csillagos ég!

Borítékolás, gyöngyfűzés 

Ha ezt látjuk, már villogjon is a piros jelzőfény! Átverés áldozatai leszünk, ha felhívjuk a megadott telefonszámot. Sajnos még mostanában is találkoztam Szuperinfo újságban ezzel a hirdetéssel. Ha nem figyel az ember, könnyedén fizethet 625 Ft-ot percenként! a hívás díjáért. 

Kérdőívek

Egy korábbi cikkben már foglalkoztam a témával, a kérdőív kitöltő oldalak valóban működnek és a legtöbbjük ténylegesen fizet is. De nem úgy, ahogy a kedves hirdetők előadják azt, a már említett kecsegtető ajánlataikban. Csak azért írják, hogy kevés munkával, sok pénzt kereshetsz, hogy sikerüljön felhívniuk a figyelmedet. Valójában csak azért van szükségük rád, mert az oldalakra általuk meghívott új tagok után, a legtöbb kérdőíves oldal jutalékot fizet. 

És, hogy miért kerülnek fel ezrével otthoni munkákat egekig magasztaló hirdetések az internetre? Nem, nem azért mert él bennük a messzeföldön híres honfitársi szeretet, csupán csak a jutalékért, amit utánad kaphatnak, ha az ő meghívásukra belépsz valamelyik rendszerbe.

Mindez természetesen csak a fentebb említett 3 munkára igaz (kivéve gyöngyfűzés), hiszen ezek egytől - egyig valósak, akkor is, ha nem épp az igazságot írják le a hirdetésükbe. Attól még működőképesek, bár hozzáteszem, átlagjózsi biztosan nem ezen munkák bevételéből fog meggazdagodni. 

Amikkel azonban nem árt vigyázni, az a gyöngyfűzés, borítékolás és hasonszőrű társaik kategória. Mindig nézzük meg,

  • milyen telefonszámot készülünk felhívni (pláne, ha zárójelben az összeg is ott van).
  • Soha ne fizessük előre semmilyen munkáért. 
  • És mindig, mindenhol olvassuk el az apróbetűs részt. 

Ami pedig talán a legfontosabb, ideje végre felébredni álomországból és nem bedőlni a szépen csengő, de tartalommal nem rendelkező ígéreteknek. A legritkább esetekben fordul elő ugyanis, hogy kevés munkából, átlaggizi, temérdek pénzt keres majd.  

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is. 

És, hogy ne maradj le semmiről, kövesd a Hardworklifestyle Blog Facebook oldalát. 

Észrevétel, vélemény, saját élmény, együttműködés: bagoly9031@gmail.com

Hardworklifestyle 

Élj jól - Dolgozz keményen - Élvezd a sikert!